Organizacija Tenvir je, u petak 23. aprila, organizovala humanitarni iftar i obilježila prvu godišnjicu svoga rada i postojanja.

Udruženje je počelo sa radom 23. aprila, 2020. godine. Za samo godinu dana postojanja Organizacija broji preko 60 članova i do sada, čak 12 realizovanih projekata

Na sajtu Udruženja Tenvir ( tenvir.org ) ste u prilici da pročitate veliki broj članaka i informacija o samoj organizaciji, planiranim i realizovanim projektima, akcijama i dešavanjima. Pored toga, na zvaničnom sajtu Organizacije možete pronaći i tekstove koji se bave određenim aspektima bošnjačke kulture, književnosti i historije.

Djelovanje Tenvira je podijeljeno na 6 departmana: kultura, historija, nauka, Islam, književnost i humanitarni sektor.

🇧🇦 🇹🇷 Jedan od ciljeva jeste i povezivanje Bošnjaka, ne samo s onima u Turskoj, već nam je cilj i da u Bosni Bošnjacima približimo Sandžak kao nešto što je, historijski i kulturno, dio njih.

Večer obilježavanja godišnjice je, između ostalog, bila dio humanitarne akcije “Daruj radost” koja je imala za cilj sakupiti novčana sredstva za pomoć jetimima širom Sandžaka. Valja napomenuti da je humanitarni iftar krunisao ovu akciju time što je uspješno realizovan.

Za sve goste, priređen je program koji je upotpunjen poezijom i ilahijama.

Ovim putem, zahvaljujemo se ateljeu Hana fashion i restoranu Benx, te svima koji su svojim dolaskom podržali našu zamisao.

Podijelite objavu